21 Temmuz 2012 Cumartesi

Tiflis'te Türkiyeyi Hatırlatanlar

Gürcistan bir Türk olarak kendinizi yabancı hissetmeyeceğiniz nadir ülkelerden biri.  Tiflis’te geçireceğiniz süre içinde size Türkiye’yi hatırlatacak oldukça fazla görüntü ile karşı karşıya geleceksiniz.  Bunlardan bazılarını aşağıda listeliyorum ama daha fazlası olduğuna emin olabilirsiniz.

·         İner inmez havalimanında TAV karşınıza çıkacak.  Tiflis havalimanı TAV tarafından inşa edilmiş olup, işletiliyor.  Tıpkı Batum havalimanı gibi.  Bu arada sormak isterim, sadece nufüs cüzdanınız ile, pasaportunuz olmadan girip çıkabileceğiniz kaç ülke var?  Gürcistan bunlardan biri.

·         Havalimanından hemen çıkınca, sola şehre doğru dönerken, hemen solunuzda kalan modern inşaat Türk-Gürcü Üniversitesi, yakında inşaatı tamamlanacak.  Burada dalgalanan ay yıldızlı bayrağımızı görünce memleket hasreti hissedebilirsiniz ama merak etmeyin.  Şehirde sizi Türkiye'de hissettirecek bir çok şey göreceksiniz.

·         Yolda Türk tırları her an karşınıza çıkabilir.  Çoğu Karadeniz illerimizin plakasınız taşıyor.  Tiflis'te bir çok Türk tır parkı mevcut. 

·         Türk mağazaları şehir içinde sık sık karşınıza çıkacaktır:  Aşağıda resimlerini çektiğim Beko ve Vestel gibi.  Daha bir çok Türk malı ya kendi mağazalarında, ya da Türk-Gürcü esnafların dükkanlarında satılıyor, Gürcü'lerce tercih ediliyor.

·         Türk otellerinde kalabilirsiniz, Riverside gibi.  Bu seyhatte Rixos otelinin inşaatının da önünden geçtim, popüler Rustaveli caddesinin yakınlarında.  Sheraton Batumi gibi bazı büyük Türk otelleri de Türk şirketleri tarafından inşa edilmiş ve işletiliyor. 

·         Yenilenen prestijli cadde D. Agmaseneveli'de de Türk otel ve lokantaları mevcut, Colins ve NT gibi mağazalarda. 

·         Türk lokantalarında Digiturk izleyebilirsiniz.  Şaşırmayın.

·         Muhtemelen kaldığınız oteldeki Gürcü kanalların birinde Türk dizileri oynuyordur.  Dublajdan dolayı anlamanız zor olsa da, Gürcüce öğrenmenize katkıda bulunabilir.

·         Bu seyhatimde Superfresh oldukça fazla sayıda belediye otobüsünün üstüne reklam vermişti.  Ürünler Türk pazarından:  Keyseri mantısı gibi.  Markette de bu ürünleri rahatlıkla bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder